Motordrift

Skulle du kunna tänka dig att veva igång bilen? Tveksamt - det hade inte varit särskilt praktiskt och du hade säkerligen blivit sen till jobbet. På samma sätt förlorar du det praktiska i att inte ha en motordriven markis.

En markismotor monteras enkelt i markisröret som väven är lindad runt. Där syns den inte och är väl skyddad från vädret. Välj motoriserat från börjar så slipper du ångra dig. Motordriven markis är dessutom en förutsättning för att kunna koppla in sol- och vindautomatik.

Vanligast är att motorn är trådlöst styrd med en fjärrkontroll, vilket ger en simpel och bekväm hantering. Tekniken kallas för RTS (Radio Technology Somfy) och är busenkel att installera då den inte kräver någon kompliserad kabeldragning. Det är bara att plugga in stickkontakten i närmsta uttag och köra igång!

Motorn i sig är eldriven, den är slitstark och kräver ingen kostsam elförsörjning, så du kan glädjas åt ditt motoriserade solskydd i många år.

Somfy

Somfy är ett franskt bolag och en av världens absolut största tillverkare av elmotorer och andra styrsystem för markiser, andra solskydd, insynsskydd och jalusier. Deras första markismotor kom redan 1967. Somfy har funnits i norden sedan slutet på 60- talet och har över 40 års erfarenhet av det nordiska klimatet. Detta innebär att deras motorer är överlägset bäst i vårat svenska väder. 

SIMU

SIMU är även det ett franskt företag. Det grundades 1952 och är ett internationellt företag specialiserat på design och produktion av smarta motordrivna lösningar. De har sitt huvudkvarter i Frankrike men jobbar i mer än 30 länder.

SIMU garanterar en hög kvalité, och på huvudkontoret i Frankrike jobbas det alltid på en utveckling av bland annat deras motorer. De tror på pragmatism och innovationer - allt för att ditt liv ska vara lite enklare.