Sol- och vindautomatik

Sol- och vindautomatik är enheter som du kan välja att köpa till, för att göra ditt marksissystem helautomatiskt. Den är försedd med en sol- och vindsensor. En sensos som gör att markisen drar ut sig själv när solen tittar fram och drar in sig igen om det skulle börja blåsa på tok för mycket. Du kan själv ställa in vid vilken lux (ljusstyrka, i det här fallen solljus) markisen skall aktiveras, och vid vilken vindstyrka som den skall dra sig tillbaka. Detta för att undvika slitage eller rent av förstörelse av din markis. 

Sätt upp enheten på väggen, och förse den med lämplig strömförsörjning. Därefter är den klar att användas ihop med ditt helautomatiska markissystem.

Riviera iPhone-styrning

Från tillverkaren Riviera finns nu en iPhone App som ersätter fjärrkontrollen till din automatiserade markis. Så länge du är i hemmet och kopplad till ditt Wi-Fi så kan du styra upp till två markiser/grupper, samt sätta på eller stänga av din inkopplade utomhusbelysning. 

Har du dock sol- och vindautomatik inkopplat kommer vissa markiser att vara avstängda om vindförhållanden är för hårda. Så att du inte av misstag råkar vika ut din markis i allt för hårt väder. 

Rivieras iPhone styrning är en smidig och enkelt lösning, som tillåter hela familjen att styra markiserna när som helst, från hela huset. Plus att du inte behöver oroa dig för att tappa bort en fjärrkontroll igen.